В РНБО назвали компанії, які залишилися на російському ринку попри заяви про вихід

В РНБО назвали компанії, які залишилися на російському ринку попри заяви про вихід

Укрінформ
Попри заяви про вихід з ринку росії деякі міжнародні компанії маніпулюють поняттями та фактично досі працюють на російського споживача.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони, передає Укрінформ.

"Тютюнова компанія Philip Morris ще 24.03 заявила, що працює над варіантами виходу з ринку рф. Станом на 11 травня компанія припинила випуск низки сигаретних продуктів та призупинила маркетингову діяльність в росії. Проте Philip Morris і надалі виплачує зарплату своїм співробітникам в рф, а відповідно, і сплачує податки до бюджету росії. PepsiCo засудила агресію росії проти України, але з ринку рф компанія не пішла, а лише обмежила асортимент продуктів у росії", - йдеться у повідомленні.

У ЦПД зазначили, що так само маніпулюють й деякі інші компанії, які публічно засуджують дії росії, але продовжують наповнювати бюджет країни-агресора.

Серед компаній, які попри гучні заяви все одно залишились на ринку рф, хоч і зменшивши свою присутність: Nestle, MARS, Danone, Procter & Gamble та деякі інші.

Читайте також: Зеленський закликав шукати шляхи впливу на тих, хто допомагає рф обходити санкції

Як повідомлялося, з перших днів вторгнення російської федерації в Україну міжнародні союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід зі спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-