Нафта дешевшає, незважаючи на очікування ембарго ЄС на поставки з росії

Нафта дешевшає, незважаючи на очікування ембарго ЄС на поставки з росії

Укрінформ
Ціни на нафту 2 травня впали на торгах, оскільки негативні очікування щодо вповільнення економічного зростання в Китаї переважають побоювання щодо потенційних перебоїв із постачаннями сировини через можливу заборону ЄС російської нафти.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Ф’ючерси на нафту марки Brent впали 0,6%, до $106,43 за барель, як і ф’ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) - до $103,99 за барель. Ринки у Японії, Індії та Південно-Східній Азії були закриті в понеділок у зв’язку зі святковими днями.

Як зазначається, ціни впали після того, як Китай опублікував у суботу дані, які засвідчують, що виробнича активність економіки КНР, другої за величиною у світі, скорочується другий місяць поспіль до найнижчого з лютого 2020 року рівня через локдауни, пов’язані із спалахом захворюваності на COVID-19.

«Уповільнення до такої міри, коли Китай уже потерпає від спаду на ринку нерухомості і турбується про своє (донедавна – ред.) посилене регулювання, потенційно є серйозною проблемою для товарних ринків та світової економіки», — вважає аналітик із сировинних товарів Commonwealth Bank Тобін Горі.

Читайте також: Берлін веде кампанію за нафтове ембарго проти рф - МЗС Німеччини

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія працює над пропозиціями щодо шостого пакету санкцій проти росії. Очікується, що деталі будуть обговорені з країнами ЄС найближчими днями, оскільки європейські уряди намагаються посилити тиск на путіна, обмежуючи надходження від експорту енергоносіїв, які фінансують повномасштабне вторгнення в Україну.

У десятках китайських міст, включно з економічними центрами Шанхай і Шеньчжень, запровадили повний або частковий локдауни через варіант коронавірусу омікрон, оскільки країна дотримується політики "нульової терпимості" до COVID-19. У Пекіні закрили всі школи у зв'язку з захворюваністю на COVID-19. Китайські фондові індекси минулого тижня відреагували на загрозу локдауну у столиці різким падінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-