Український бізнес на захоплених територіях примушують працювати за правилами рф - розвідка

Український бізнес на захоплених територіях примушують працювати за правилами рф - розвідка

Укрінформ
На тимчасово захоплених українських територіях російські загарбники намагаються встановлювати свої правила для бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Телеграмі.

«рф активізує заходи, спрямовані на встановлення окупаційного режиму на захоплених територіях сходу та півдня України. Минулого тижня перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко провів в Донецьку нараду за участі «керівників» так званих «л/днр». На нараді обговорювались питання створення і подальшої діяльності російських «військово-цивільних адміністрацій». Особливу увагу приділено терміновому впровадженню системи обов’язкового платного ліцензування українських приватних підприємців для торгівлі з суб’єктами рф. Це на думку загарбників дозволить окупаційному режиму взяти під контроль фінансові потоки на захоплених українських територіях. А надалі, повністю переорієнтувати місцевий бізнес на російський ринок», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зараз спроби загарбників «перезапустити» місцевий бізнес наражаються на спротив значної частини місцевого населення, а також на перепони з боку традиційної російської корупції.

Читайте також: Загарбники готуються масово вивозити зерно з Херсонщини

Зокрема, в смт Шевченкове Харківської області російські війська дали можливість налагодити роботу місцевого ринку. На його території було вивішено російський «триколор». Обурені місцеві жителі зламали флагшток. Після цього загарбники обіцяли закрити ринок у разі повторення «інцидентів».

У Боровій Харківської області загарбники примушують керівників сільгосппідприємств виводити людей і техніку в поле та розпочинати весняно-польові роботи. При цьому, більшість техніки або розбито, або викрадено ними самими ж. Також дається взнаки й тотальний дефіцит посівних та паливно-мастильних матеріалів. До того ж аграріям не гарантується безпека – кілька фермерів підірвались на снарядах та мінах під час спроб проводити польові роботи. Тим аграріям, які відмовляються працювати, погрожують «націоналізацією» землі.

Читайте також: Загарбники можуть приєднати Маріуполь до ростовської області рф - радник мера

У селах Ботієве і Строганівка Мелітопольського району Запорізької області представники окупаційної комендатури вимагають від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля. Умова безпечної роботи: відсутність українських товарів. Натомість надаються контакти постачальників з Криму. Загарбники стверджують, що вже не вийдуть з цього регіону і продовжують підготовку до введення «рубльової зони».

Як повідомлялося, на тимчасово захоплених територіях України російські загарбники масово викрадають чоловіків призовного віку для поповнення «обмінного фонду» і проведення пропагандистських «парадів перемоги» 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-