Загарбники готуються масово вивозити зерно з Херсонщини

Загарбники готуються масово вивозити зерно з Херсонщини

Укрінформ
російські загарбники можуть вивезти з Херсонської області усі стратегічні запаси зерна, що позначиться на продовольчій безпеці регіону.

Про це сказав під час міжнародного круглого столу в Укрінформі заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

«Репресії на Херсонщині продовжуються. Опір теж не припиняється. Ситуація мінлива - десь гірша, десь катастрофічна. Зараз наступить момент, коли закінчаться запаси у людей і закінчаться гроші – і десь на кінець травня можна прогнозувати наступний пік гуманітарної кризи. Одночасно десь на кінець місяця відбудеться друге коло грабунку - тих, кого ще не пограбували, - або почнеться масовий вивіз зерна з самого Херсона, з Голої Пристані, з Нової Каховки, де великі зернові термінали», - сказав Данилов.

Крім того, за його словами, кілька кораблів у порту Херсона вже стоять завантажені зерном.

Читайте також: На Херсонщині загарбники тероризують фермерів - вимагають 70% майбутнього врожаю

«Десь на початок літа, коли ціни на продукти харчування, на зерно сягнуть піку, росіяни, якщо до того часу ми не звільнимо територію, почнуть вивозити це все тотально. Тобто в період між усвідомленням, що Херсонщину або місто Херсон вони точно будуть залишати, і втечею почнеться грабунок не тільки сіл, елеваторів, фермерів, самого міста Херсон, а й усіх стратегічних запасів. У першу чергу це стосується зерна. Звичайно, це позначиться на продовольчій безпеці регіону», - зазначив експерт.

Він розповів також, що зараз загарбники вивозять насіннєвий матеріал, пальне, техніку «під нуль», і таких випадків по всій області дуже багато.

Данилов додав, що в Херсоні люди організовуються для ненасильницького спротиву, у волонтерські групи для пошуку ліків та харчування для малозабезпечених людей. Відомо і про випадки збройного опору - це неорганізовані групи людей, які раніше не були пов’язані з політичною активністю.

За його словами, репресивні практики на Херсонщині почалися з першого дня.

Читайте також: У Херсоні загарбники розігнали мітинг проти «референдуму» світлошумовими гранатами

«Ми стикнулися з державою і суспільством значно нижчого рівня розвитку… Можемо бачити суспільство, яке перебуває на позапопередньому рівні розвитку і організації. Вони не розуміють, як можна домовитися людям між собою для спільної праці, без команди, без грошей, без примусу, як можуть жити вільні люди, як можна не сповідувати їхні уявлення і жити поза їхньою пропагандою», - констатував заступник директора Центру близькосхідних досліджень.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська розпочали проведення агресивної інформаційно-психологічної операції, спрямованої на зниження рівня спротиву населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-