У Херсоні загарбники розігнали мітинг проти «референдуму» світлошумовими гранатами

У Херсоні загарбники розігнали мітинг проти «референдуму» світлошумовими гранатами

Відео
Укрінформ
У Херсоні місцеві жителі вийшли на мирну акцію протесту проти псевдореферендуму та російської окупації, окупанти використали газові і світлошумові гранати, є поранені та затримані.

Як передає Укрінформ, відповідне відео з акції протесту херсонці оприлюднюють у групах у Фейсбуці.

На відео видно, як люди відходять з площі Свободи - вони відкашлюються, чути вигуки «Херсон — це Україна!».

« 27 квітня... йшли люди на акцію, розпочалося «світлошумове шоу»... отак живе окупований Херсон», - коментують учасники заходу. Вони зазначають, що люди вийшли на акцію проти «псевдореферендуму» і щоб показати, що Херсон — це Україна.

Людей закидали газовими і світлошумовими гранатами, зазначає учасник акції.

Звучать попередження окупантів про заборону мітингів, демонстрацій.

З відео зрозуміло, що є поранений, до якого викликали «швидку» та звучить коментар, що когось з учасників акції забрали в «zетку».

Читайте також: ЗСУ взяли у полон російських вояків на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, окупанти намагаються вирахувати та затримати учасників проукраїнських акцій у Херсоні, однак люди і далі роблять спроби вийти на протест. За даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, російські загарбники планують провести в Херсонській області так званий референдум у період із 1 травня по 10 травня.

Тим часом в області викрадають мирних жителів, серед яких - журналісти, керівники громад, депутати, активісти. Фахівці Міністерства цифрової трансформації створили для Херсонської області захищений чат-бот, який допоможе встановити долю зниклих жителів регіону.

У Херсоні російські окупанти провели «нараду», на якій представили «голову обласної адміністрації» та «голову міської адміністрації». Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що співпрацювати з «новою адміністрацією», призначеною російськими окупантами, відмовився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-