Єврокомісія пропонує на рік призупинити антидемпінгові дії щодо української сталі

Єврокомісія пропонує на рік призупинити антидемпінгові дії щодо української сталі

Укрінформ
Європейська комісія сьогодні оприлюднила пропозицію щодо тимчасового припинення дії всіх мит на імпорт з України. Також передбачається призупинення на один рік усіх антидемпінгових дій ЄС стосовно української сталі.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні на сайті Європейської Комісії

«Європейська Комісія запропонувала сьогодні призупинити на один рік мита на імпорт всієї експортної продукції України до Європейського Союзу. Ця пропозиція, яка є безпрецедентним жестом підтримки країні, що перебуває у війні, також передбачає призупинення на один рік усіх антидемпінгових та вже діючих захисних дій ЄС стосовно українського експорту сталі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цей крок спрямований на збільшення обсягів українського експорту до ЄС, що має сприяти полегшенню ситуації, в якій опинилися українські виробники та експортери внаслідок російського військового вторгнення в Україну.

«Неспровокована та нічим не виправдана агресія росії завдала важкого удару по економіці України. Ми з Президентом Зеленським обговорювали шляхи підтримки економіки, за межами макрофінансової допомоги та грантів, які ми надаємо. Ми погодилися стосовно критичної ваги швидкого та широкого призупинення мит на імпорт для прискорення української економіки. Крок, який ми здійснюємо сьогодні, є відповіддю на цей заклик. Він значно спростить експорт української промислової та сільськогосподарської продукції до ЄС», - прокоментувала президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як зазначається у повідомленні, російська військова агресія проти України не лише призвела до масових жертв серед мирного населення та руйнування критично важливої інфраструктури, а й завдала важкого удару по українській економіці. В цих умовах ЄС докладає зусиль, щоб допомогти Україні зберегти свої позиції на світовому ринку та надалі поглиблювати торговельні відносини з країнами Європейського Союзу.

Це стосується спрощення системи транспортування української продукції транспортними маршрутами на суходолі, з огляду на російську блокаду українських портів.

У цьому контексті, Єврокомісія вже розпочала лібералізацію правил для українських вантажних автомобільних перевезень для транспортування товарів між Україною і ЄС, а також спрощення транзитних шляхів та використання європейської інфраструктури для транспортування українського експорту до третіх країн.

Всі ці заходи покликані надати українським виробникам більшої гнучкості та впевненості, наголошують у Єврокомісії.

Читайте також: росія знову використовує газ як інструмент для шантажу – Єврокомісія

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. Російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Євросоюз від початку російського вторгнення продовжує надавати Україні суттєву економічну, фінансову, гуманітарну, політичну та військову підтримку. Крім того, країни ЄС запровадили п'ять пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. Вони готують шостий пакет обмежувальних заходів, який може передбачати заборону на імпорт російських енергоносіїв, але поки що лідери країн ЄС не досягли консенсусу в цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-