МАГАТЕ допоможе Україні з відновленням ядерних енергетичних об'єктів

МАГАТЕ допоможе Україні з відновленням ядерних енергетичних об'єктів

Укрінформ
Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) допоможе Україні повністю відновити усі енергетичні ядерні об'єкти, пошкоджені унаслідок російських обстрілів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Києві заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі після зустрічі із президентом Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми домовилися, що будемо надавати допомогу й проводити спеціальну роботу з відновлення спроможностей й інфраструктури, які отримали пошкодження протягом останніх тижнів", - сказав Гроссі.

Він наголосив, що "незважаючи на складнощі, важливо дивитися у майбутнє, на мирний період, коли Україна відновить рівень безпеки, на який заслуговують її громадяни". "Ми, як міжнародна організація, залишатимемося з вами на цьому шляху", - зазначив гендиректор МАГАТЕ

Читайте також: Потрібен глобальний контроль за атомними обʼєктами рф та її ядерними технологіями - Президент

Як повідомлялося, 26 квітня, у роковини катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, російські ракети пролетіли безпосередньо над Запорізькою, Хмельницькою та Південноукраїнською АЕС.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-