Експерти МАГАТЕ приїдуть на Чорнобильську АЕС наступного тижня

Експерти МАГАТЕ приїдуть на Чорнобильську АЕС наступного тижня

Укрінформ
Експертна місія МАГАТЕ на чолі з гендиректором Рафаелем Гросі почне роботу на Чорнобильській АЕС з метою активізації зусиль для запобігання небезпеці ядерної аварії на тлі війни в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

«Присутність МАГАТЕ в Чорнобилі матиме першорядне значення для нашої діяльності з підтримки України в її прагненні відновити регуляторний контроль над станцією та забезпечити її безпеку та безпечну роботу», – сказав генеральний директор агентства Рафаель Гроссі.

Зазначається, що команда співробітників МАГАТЕ з ядерної безпеки, безпеки та гарантій перебуватиме в Чорнобилі з 26 квітня.

Експерти привезуть необхідне обладнання, проведуть радіологічні та інші аналізи на ЧАЕС, яка протягом п’яти тижнів, до 31 березня, перебувала під контролем російських загарбників.

Також у найближчі тижні планується провести додаткові місії МАГАТЕ на інших ядерних об’єктах в Україні.

Читайте також: В Україні повідомили підозру генералу рф, який керував захопленням ЧАЕС

Як повідомляв Укрінформ, МАГАТЕ втратило прямий зв'язок з Чорнобильською АЕС 10 березня. Його було відновлено 19 квітня.

Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники "Росатому". росія перетворила майданчик Запорізької атомної електростанції на військову базу. "Енергоатом" поінформував, що станом на 21 квітня Запорізька АЕС продовжувала працювати в енергосистемі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-