Індонезія до 2024 року витіснить рф із шістки найбільших економік світу – МВФ

Індонезія до 2024 року витіснить рф із шістки найбільших економік світу – МВФ

Прогноз
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд прогнозує, що до 2024 року Індонезія витіснить росію з шістки найбільших економік світу за паритетом купівельної спроможності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє РБК, який аналізував прогноз МВФ.

Згідно з даними прогнозу Міжнародного валютного фонду, у 2024 році частка російського ВВП у загальносвітовому скоротиться до 2,52%, а частка Індонезії зросте до 2,61%. За підсумками 2021 року внесок росії у глобальний ВВП становив 3,07%. МВФ очікує, що за підсумками 2022 року цей показник опуститься до 2,72%.

МВФ зазначає, що у базовому сценарії у 2022 році російська економіка скоротиться на 8,5%, у 2023 році - ще на 2,3%, і торговельні та фінансові санкції, а також нафтогазове ембарго з боку Заходу матимуть на неї «жорсткий вплив».

Читайте також: росія незабаром перестане входити до найбільших економік світу – радник Байдена

Раніше, до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну та західних санкцій проти рф, МВФ прогнозував, що росія щонайменше до 2027 року (горизонт складання прогнозу) залишиться шостою найбільшою економікою світу. За підсумками 2021 року, вона поступалася лише Китаю, США, Індії, Японії та Німеччині.

Видання зазначає, що влада росії поки що офіційно не надавала прогнози щодо ВВП. 12 квітня глава Рахункової палати росії Олексій Кудрін заявив, що, за попередніми оцінками Мінфіну та Мінекономрозвитку, за підсумками 2022 року ВВП знизиться на 10% або більше.

Читайте також: На початку травня світ може визнати дефолт росії

Як повідомлялося, 24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну, вони обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем. Багато компаній оголосили про припинення роботи в росії та вихід із спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-