росія незабаром перестане входити до найбільших економік світу – радник Байдена

росія незабаром перестане входити до найбільших економік світу – радник Байдена

Укрінформ
У результаті запроваджених санкцій країнами заходу російська економіка ймовірно незабаром перестане входити до найбільших економік світу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ABC News заявив радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван.

«Якщо подивитися на незалежні прогнози щодо російської економіки, то, ймовірно, цього року вона впаде приблизно на 10-15% і перестане бути однією з найбільших економік світу через економічний тиск, який ми на них чинимо», - сказав він.

Салліван також додав, що нині економіку рф штучно підтримують місцеві банки.

Читайте також: Зовнішній дефолт росії майже неминучий – Bloomberg

«Банкам російський уряд не дозволяє продавати долари клієнтам. Таким чином вони захищають рубль. Але це має величезні економічні витрати для російської економіки. Ми продовжимо стискати російську економіку, щоб росія та кремль відчули біль від того, що вони зробили в Україні», - зазначив він.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, катують та вбивають населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-