Україна денонсувала угоду з росією про співпрацю в галузі ракетно-космічної техніки

Україна денонсувала угоду з росією про співпрацю в галузі ракетно-космічної техніки

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яким денонсував угоду з урядом російської федерації про співробітництво в галузі створення та експлуатації ракетно-космічної та ракетної техніки.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Денонсовано угоду між урядом України і урядом російської федерації про співробітництво в галузі створення та експлуатації ракетно-космічної та ракетної техніки», - написав Мельничук.

За його словами, міністри також погодили законопроєкти про зміни до Закону «Про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників державного концерну «Укроборонпром» та забезпечення їх стабільного розвитку». 

Читайте також: Кабмін фіксує позитивну динаміку відновлення економіки - Шмигаль

Також врегульовано порядок здійснення оборонних та публічних закупівель, вартість яких є менш як 50 тисяч гривень, в умовах воєнного стану. Передбачено, що замовник може здійснювати відповідні закупівлі з використанням електронної системи закупівель, у тому числі з використанням електронних каталогів.

«У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи замовник не вносить інформацію про такі закупівлі до річного плану та не оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи», - уточнив Мельничук.

Як повідомлялось, уряд виділив також додаткові кошти на зміцнення оборони України. Зокрема, 16 млрд грн Міністерству оборони України, які підуть на виплати зарплат військовим, на ремонт і модернізацію техніки, на виплати родинам загиблих героїв.

Також 17 млрд грн Міністерству внутрішніх справ – для прикордонників, нацгвардійців, поліцейських, які є частиною сил оборони та по всьому фронту знищують російських окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-