Кабмін фіксує позитивну динаміку відновлення економіки - Шмигаль

Кабмін фіксує позитивну динаміку відновлення економіки - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Влада фіксує позитивну динаміку відновлення економіки порівняно з березнем.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

«Забезпечення нашої армії, відбудова зруйнованих міст, соціальні виплати просто неможливі без працюючої економіки. Порівняно з березнем, ми дійсно фіксуємо певною мірою позитивну динаміку відновлення. Податкові, кредитні та регуляторні зміни, які ми запустили, допомагають бізнесу триматися та відновлювати роботу. За останній тиждень подано більше 2,5 тис. заявок від різних підприємств на отримання кредитів під 0% у рамках програми «5-7-9», - сказав Шмигаль.

За його словами, для проведення весняної сівби залучено під 0% кредитів на суму майже 8,3 млрд грн. Держава вже допомогла близько 3 тис. аграрних підприємств провести посівну.

«Станом на 18 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур на контрольованій території складають 14,2 млн гектарів. Це на 2,7 млн гектарів менше, ніж минулого року. Тобто, фактично ми засіємо цього року понад 80% минулорічних площ ярими культурами», - наголосив глава уряду.

Читайте також: Уряд виділив майже 17 мільярдів МВС та 16 мільярдів Міноборони

Він вкотре підкреслив, що податкові та регуляторні пільги для бізнесу стали основою економічної політики воєнного часу.

«Сьогодні ми робимо ще один крок у цьому напрямку. Правовий режим Дія City, який запрацював цього року, ми розширюємо на такі види технологічної діяльності, як розробка й техпідтримка продуктів карткових платіжних систем; виробництво електронних компонентів і плат, комп'ютерів і устаткування; робота хмарних дата центрів тощо. Цим рішенням ми даємо гарний додатковий стимул для розвитку сфери високих технологій в Україні», - наголосив прем’єр.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення.

Читайте також: Влада працює над планом післявоєнного відновлення України – ОП

Українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей на західну Україну. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави.

За даними німецьких дослідників, коли йдеться про економічну допомогу відносно ВВП, найбільшими донорами для України є Естонія, Польща та Литва. США - на 6-му місці, а Німеччина - на 12-му (не враховуючи допомоги, яка надається опосередковано через ЄС).

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-