МВФ готується до масштабного відновлення України - Георгієва

МВФ готується до масштабного відновлення України - Георгієва

Укрінформ
МВФ збільшив екстрене фінансування допомогти Україні, запустив спеціальний рахунок для подальшого фінансування та разом із міжнародними партнерами готується до масштабних зусиль з відновлення країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю сказала директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

«МВФ збільшив екстрене фінансування в розмірі 1,4 млрд доларів, щоб допомогти Україні задовольнити негайні потреби у видатках. Минулого тижня ми також запустили спеціальний рахунок, який дає безпечний шлях для подальшого фінансування України. І разом із міжнародними партнерами ми готуємося до масштабних зусиль з відновлення, які будуть потрібні», - сказала Георгієва.

Читайте також: МВФ погодив відкриття спецрахунку для допомоги Україні

Директорка-розпорядниця МВФ, що нині для світу безпосередніми пріоритетами є припинення війни в Україні, протистояння пандемії та боротьба з інфляцією та боргом.

«Зі світового досвіду ми знаємо, що конфлікт є ворогом розвитку та процвітання. Висока ціна війни покалічила і продовжує калічити так багато країн. Сподіваючись на мир, ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні та всім постраждалим країнам», - сказала вона.

Читайте також: МВФ працює над збільшенням фінансової підтримки України - Климпуш-Цинцадзе

Як повідомляв Укрінформ, раніше МВФ прогнозував «глибоку рецесію» російської економіки через війну, розв’язану кремлем проти України, а також масштабні санкції, введені проти рф. Фонд не вважає дефолт росії за зовнішнім боргом малоймовірним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-