Німецький регулятор перекрив російському ВТБ доступ до «дочки»

Німецький регулятор перекрив російському ВТБ доступ до «дочки»

Укрінформ
Російський банк ВТБ втратив контроль над європейською дочкою VTB Bank (Europe) SE, яка зареєстрована у Німеччині.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на банківського регулятора ФРН.

Федеральний орган фінансового нагляду Німеччини (BaFin) ініціював заборону для ПАТ "Банк ВТБ", санкт-петербург (головна компанія), здійснювати свої права голосу у своїй дочірній компанії VTB Bank (Europe) SE 9 квітня, йдеться у пресрелізі, оприлюдненому в неділю.

Таким чином материнська компанія втратила контроль над своїм дочірнім підприємством.

Рішення регулятора є наслідком введення в дію п'ятого пакета санкцій Європейської комісії проти росії. Згідно з рішенням ЄК, ВТБ «більше не вважається надійним у розумінні німецького закону про банківську діяльність».

Читайте також: Італія домовилась про імпорт газу із Алжиру на заміну російськомуЗМІ

BaFin негайно заборонив керівництву VTB Bank (Europe) SE виконувати вказівки власника - ПАТ "ВТБ Банк". Ці заходи разом із накладеною раніше забороною на здійснення платежів чи інших переказів активів на користь компаній групи ВТБ призвели до повного відокремлення (екранування) VTB Bank (Europe) SE від материнської компанії.

«ПАТ «Банк ВТБ», санкт-петербург, не контролює VTB Bank (Europe) SE і не може розпоряджатися фінансовими активами чи економічними ресурсами», - уточнюють у регуляторі.

Центробанк ФРН (Deutsche Bundesbank) вже оголосив, що VTB Bank (Europe) SE не контролюється його материнською компанією в розумінні фінансових санкцій ЄС, йдеться у пресрелізі.

Водночас операційна бізнес-ситуація у VTB Bank (Europe) SE практично не змінилася. Вкладники можуть продовжувати вільно розпоряджатися своїми грошима, а боржники можуть обслуговувати свої позики. Інші кредитори банку можуть - за умови, що вони самі не потрапили під санкції - відповідним чином обслуговуватися та приймати платежі від банку.

Читайте також: Німеччина планує відмовитись від закупівель російської нафти вже цього рокуШольц

Банки-кореспонденти, постачальники послуг та співробітники можуть продовжити роботу у VTB Bank (Europe) SE.

Разом з Deutsche Bundesbank, BaFin дуже уважно стежить за розвитком ситуації в банку.

Як повідомлялось, у суботу, 9 квітня, ЄС ухвалив нові санкції проти росії, які також включають повну заборону на операції чотирьох важливих російських банків, у тому числі другого за розміром банку країни - ВТБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-