ЄС у понеділок обговорить зменшення залежності від нафти та газу з рф – Боррель

ЄС у понеділок обговорить зменшення залежності від нафти та газу з рф – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз у понеділок обговорить, як зменшити й зрештою позбутися залежності від нафти та газу з росії.

Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель на спільній з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

«Ви говорите, щоб ми наклали ще більше санкцій. Ми вас чуємо і знаємо, що ви маєте рацію. Ми хочемо зробити так, аби росія відчула ще більший тягар, щоби ще більше було завдано шкоди її економіці... У понеділок ми продовжимо говорити про те, як зменшити і скасувати нашу залежність від нафти і газу, що постачаються росією... Звісно, за одну ніч таких перетворень ми не зможемо зробити. Почнемо з нафти, бо це дещо легше запровадити», - підкреслив Боррель.

Читайте також: ЄС збільшить військову допомогу Україні на 500 млн євро – Боррель

Він зауважив, що Брюссель намагатиметься зробити це якомога швидше, водночас рухатиметься в практичній площині, щоб не завдати ще більше шкоди світовій економіці.

«Але це буде зроблено, і це лише перші кроки на шляху до того, щоб повністю скасувати нашу залежність від російських енергоносіїв», - зазначив високий представник ЄС.

Читайте також: Євросоюз готує нову хвилю санкцій проти рф - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня Європейський парламент підтримав повне ембарго на імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-