Україна отримала від ЄС €120 мільйонів грантової допомоги

Україна отримала від ЄС €120 мільйонів грантової допомоги

Укрінформ
Європейська комісія в рамках загального пакету надзвичайної фінансової допомоги надала Україні грант у розмірі 120 млн євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України, передає Укрінформ.

«Європейська комісія надала Україні грант у розмірі 120 млн євро у рамках загального пакету надзвичайної фінансової допомоги Україні, оголошеної 24 січня 2022 року», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що надані кошти Україна отримала на безоплатній та безповоротній основі відповідно до підписаної сторонами 30 березня 2022 року Угоди про фінансування “Контракту для розбудови держави та посилення стійкості”.

Отримані кошти будуть спрямовані до загального фонду державного бюджету для фінансування найактуальніших видатків держави, у тому числі пов'язаних із забезпеченням гарантованого соціального захисту громадян, функціонуванням критичної інфраструктури та сектору безпеки.

Читайте також: Канада планує надати Україні $500 мільйонів військової та $1 мільярд - фінансової допомоги

Як повідомлялося, в Україні пропонується спростити порядок укладання угод про залучення грантів до загального фонду державного бюджету. Відповідний законопроєкт № 7246 про внесення змін до пункту 3-8 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України зареєстрований в парламенті.

Фактичні державні запозичення до загального фонду державного бюджету за січень - березень 2022 року становили 162,9 млрд грн, або 120,4% від запланованих на цей період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-