Націоналізація російського майна відбуватиметься за новим законом – Прем’єр

Націоналізація російського майна відбуватиметься за новим законом – Прем’єр

Укрінформ
В умовах воєнного часу націоналізація майна громадян росії, а також громадян України, які публічно заперечують війну, відбуватиметься за новим законодавством. Наразі триває напрацювання підзаконних нормативних актів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону UA:Разом повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відповідаючи на питання, чи існує в державі механізм щодо націоналізації майна.

«Безумовно, механізми прописані в законі. Зараз буде підзаконна відповідна документація, є ряд рішень, також нормативних актів РНБО, тобто всі ці речі тепер будуть відбуватись в умовах українського законодавства», - повідомив Шмигаль.

Він уточнив, що націоналізація відбуватиметься з урахуванням умов воєнного часу.

Читайте також: ДБР ініціює націоналізацію ще майже 900 російських і білоруських вагонів

«В умовах воєнного часу, я думаю, що ми будемо вже діяти згідно нового закону і націоналізовувати це майно в умовах військового часу», - зазначив Прем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Верховна Рада схвалила закон, який передбачає націоналізацію майна громадян росії, а також громадян України, які публічно заперечують війну. За прийняття в цілому законопроєкту №7169 «Про внесення змін до Закону України «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів» щодо уточнення окремих положень» проголосували 305 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-