росія блокуватиме експорт продуктів з України, якщо війна триватиме - Шмигаль

росія блокуватиме експорт продуктів з України, якщо війна триватиме - Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль переконаний: якщо війна і вплив росіян триватимуть - ворог блокуватиме порти Чорного моря та інші можливості експортувати й постачати продукти.

Таку думку він висловив в інтерв’ю ВВС News Україна, передає Укрінформ.

«Я абсолютно переконаний, якщо війна і вплив росіян триватимуть - вони блокуватимуть порти Чорного моря та інші можливості експортувати й постачати продукти», - сказав Шмигаль.

За його словами, коли настане час збирати врожай, невідомо, як розвиватимуться події протягом цього періоду. Озимі можна починати збирати вже у червні.

Читайте також: Україна втратить через війну понад $1 трильйон – Шмигаль

«Ми бачимо, як методично вони почали знищувати елеватори і зерносховища. Це чітка тенденція до зривання посівної, це зривання виконання наших експортних контрактів.

Зерносховища не несуть загрози російській федерації, там не зберігається військова техніка. Ідеться дійсно про продовольчу безпеку і нашої держави, і всього світу», - сказав прем’єр.

Він відзначив, що наразі нашій державі вистачає запасів і продовольства. «Це чітка тенденція до нанесення уражень тим країнам, які очікують цього зерна», - зауважив глава уряду.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Війська агресора обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-