Україна втратить через війну понад $1 трильйон – Шмигаль

Україна втратить через війну понад $1 трильйон – Шмигаль

Укрінформ
Війна, яку розв’язала проти України російська федерація, завдасть збитків нашій країні на більш ніж 1 трильйон доларів.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю ВВС News Україна, передає Укрінформ.

«Прямі втрати станом на першу декаду березня - і за підрахунками Київської школи економіки, і за підрахунками міністерства економіки - становили понад 560 мільярдів доларів. А якщо обраховувати втрати ВВП в довготерміновій перспективі від того, що зруйновані виробничі потужності, зруйнована інфраструктура, то сума втрат значно перевищує 1 трильйон доларів. Це те, що втратить через війну наша країна», - сказав Шмигаль.

За його словами, існують різні методології обрахунку.

«Є прямий - це, скажімо, зруйнований конкретний міст. Рахуємо вартість його відновлення і складаємо в кошторис руйнування фізичної інфраструктури, фізичних будівель. Це одна цифра. Звичайно, є втрати бізнесу від припинення роботи. Є втрати бізнесу від руйнування логістичних ланцюгів. Наприклад, перекриті морські порти, зруйновані залізничні станції, зруйнована енергетична інфраструктура. Всі ці витрати складаються у величезні суми», - підкреслив Премєр-міністр.

За його словами, наша країна очікує підтримки світу в швидкому відновленні економіки й інфраструктури України після завершення бойових дій.

Читайте також: Шмигаль: Ембарго на енергоресурси з рф – головний крок, який має зробити цивілізований світ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

20 березня 2022 року було ухвалено Постанову Кабінету Міністрів України № 326 «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-