Зеленський закликав іспанські компанії припинити бізнес із росією

Зеленський закликав іспанські компанії припинити бізнес із росією

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав іспанські компанії припинити бізнесові справи з росією.

Про це він сказав у зверненні до парламенту Іспанії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я знаю, що багато ваших компаній вже припинили фінансувати російську військову машину через податки... Я вдячний цим компаніям, всій вашій державі і суспільству за принципову позицію щодо санкцій. Але водночас я хочу звернутися до деяких компаній, як "Максам", "Порселаноса", "Серкобе" та інших - я думаю, ви їх знаєте краще за мене – прошу припинити бізнес із Росією", - сказав глава держави.

Він також наголосив, що те, що сталося в Бучі, Бородянці, інших українських містах, - це воєнні злочини, злочини проти людяності, які не мають термінів давності.

"Це абсолютно чітка основа для того, щоб російські військові та командири були засуджені міжнародним судом. Як у цих умовах країни світу можуть вільно купувати російську нафту і допускати у свої порти російські кораблі?" - заявив Президент.

Читайте також: Іспанія висилає 25 російських дипломатів

Він додав, що проти росії мають бути запроваджені найпотужніші санкції.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-