На час воєнного стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи - Шмигаль

На час воєнного стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи - Шмигаль

Укрінформ
На час воєнного стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи, фактично скасовується переважна більшість дозволів.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні, оприлюдненому у Телеграмі, передає кореспондент Укрінформу.

«Як уже анонсував Президент України, ми фактично скасовуємо переважну більшість дозволів, окрім тих, які пов'язані з безпекою країни. На час військового стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи. Подав документи через портал Дія - і, не очікуючи рішення державного органу, починаєш працювати», - сказав Шмигаль.

За його словами, дозвільні документи залишаться буквально для декількох видів діяльності, як-от робота з небезпечними відходами, виробництво ліків, ядерна енергетика.

Він зазначив, що раніше уряд скасував усі перевірки, які можуть ускладнювати життя бізнесу, бо зараз максимальна свобода бізнесу - це необхідна умова для формування в Україні сильної економіки .

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 15 березня затвердила податкові стимули для бізнесу на час війни, ухваливши 340 голосами закон «Про внесення змін до Податкового кодексу та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану». Закон передбачає можливість фізичним особам та підприємствам з оборотом до 10 млрд грн сплачувати єдиний податок з обороту у розмірі 2% за правилами, встановленими для третьої групи платників єдиного податку, тобто зі звільненням від податку на прибуток, ПДВ та інших платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-