МВФ сьогодні розгляне виділення додаткових $1,4 мільярда для України

МВФ сьогодні розгляне виділення додаткових $1,4 мільярда для України

Укрінформ
Виконавча рада МВФ збереться в середу для розгляду пропозиції про виділення Україні екстреного фінансування в розмірі $1,4 мільярда з метою пом’якшення шоку для української економіки від російської війни.

Про це, як повідомили у МВФ, заявила в вівторок директор-розпорядниця Фонду Крісталіна Георгієва, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми надіслали нашій Виконавчій раді пропозицію, яку вони розглянуть завтра, щодо затвердження $1,4 мільярда в якості підтримки України, щоби допомогти їй подолати (економічний – ред.) шок, викликаний цією війною», - зауважила глава МВФ.

Крім того, за словами Георгієвої, у МВФ змінили фокус переговорів з українською владою в рамках поточної співпраці – з «реформ» на «кризове управління».

«Співробітники МВФ щодня контактують з ключовими посадовцями з українського боку. І я можу вам сказати, це так вражаюче бачити, як вони працюють разом із відданістю й професіоналізмом, не зважаючи на сирени, які можна почути навіть під час обговорень»,- зазначила директор-розпорядник Фонду.

Водночас, зауважила вона, МВФ допомагає Україні мобілізувати фінансову підтримку й ресурси.

«МВФ і Світовий банк є двома установами, яким часто доручається спрямовувати скоординовану допомогу країнам, які цього потребують. Сьогодні ми повинні допомогти Україні подолати цей шок, але для України настане момент відновлення»,- наголосила Георгієва.

Вона також зазначила, що, за оцінками МВФ, війна, спричинена Росією, а також санкції, запроваджені проти неї, розрив економічних і торговельних відносин негативно вплинуть на весь регіон.

«Деякі з найближчих сусідів, які безпосередньо постраждали від цього конфлікту, вже звертаються до МВФ за додатковою допомогою. Наприклад, Молдова попросила нас збільшити допомогу, і ми зробимо все можливе для наших членів, які потребують підтримки», - підкреслила глава МВФ.

Як повідомляв Укрінформ, Україна виступила з міжнародною ініціативою припинити членство росії й білорусі у МВФ та всіх організаціях Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-