Ембарго на російські нафту і газ буде, але поки що без європейців — Кулеба

Ембарго на російські нафту і газ буде, але поки що без європейців — Кулеба

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про ембарго на нафту та газ із росії, але поки що без європейських країн, адже вони поки що не знайшли альтернативних джерел енергоресурсів.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час включення у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Буде, але поки що без європейців. Європейці не знайшли альтернативи. Ми зараз будемо уважно стежити. Якщо побачимо, що вони реально шукають альтернативу російському газу і нафті й просто потребують певний час, це одна історія. Ми поставимося до цього з розумінням», - сказав він.

При цьому глава української дипломатії зауважив: якщо в МЗС побачать, «вони просто виправдовуються цим і насправді не планують собі жодної заміни, тоді буде серйозна заруба у нас на дипломатичному фронті на цю тему».

Кулеба також акцентував, що є декілька інших надзвичайно потужних санкцій, які ніщо не заважає європейцям прийняти, і Київ зараз якраз наполягає на тому, щоб вони їх невідкладно ухвалили.

Міністр наголосив, що якщо їх відмовляться ухвалювати, тоді це буде чітким сигналом про втому декого в Європі від боротьби з російською агресією.

«Але при цьому я не хочу жодним чином применшити ті рішення, які ухвалив Європейський Союз з початку російської агресії. Це потужно, це безпрецедентно, це системно. Ми за це вдячні, але війна триває, значить потрібно ухвалювати нові рішення», - підкреслив глава МЗС.

Як повідомлялося, за даними джерел, США розглядають можливість запровадження ембарго на імпорт російської нафти без участі європейських союзників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-