Лондон збільшує фінансову підтримку України до £100 мільйонів – Трасс

Лондон збільшує фінансову підтримку України до £100 мільйонів – Трасс

Укрінформ
Велика Британія збільшує фінансування проєктів на підтримку України та її енергетичної незалежності до 100 млн фунтів стерлінгів.

Про це заявила державна секретарка у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Ліз Трасс під час спільної з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Коли Премʼєр-міністр відвідував Київ раніше цього місяця, він оголосив про виділення 88 млн для підтримки української демократії і енергетичної незалежності. Сьогодні я можу анонсувати наступний компонент нашої підтримки: підвищення нашого фінансування цих проєктів до 100 млн фунтів», - сказала вона.

Читайте також: Росія намагається сфабрикувати приводи для вторгнення в Україну - глава МЗС Британії

Трасс також підкреслила, що захоплена стійкістю Києва перед лицем російської агресії і що Лондон пишається бути на передовій підтримки України: «Ми, Сполучене Королівство, дуже пишаємося бути на передовій підтримки України».

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон оприлюднили спільну заяву після зустрічі у вівторок, 1 лютого, в Києві.

Читайте також: Британія виділяє ще майже £2 мільярди на проєкти з Україною

Тоді Джонсон оголосив про пакет нової фінансової допомоги обсягом 88 млн фунтів стерлінгів для підтримки зусиль України з розбудови стійкості та скорочення залежності від постачання російських енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-