Росія намагається сфабрикувати приводи для вторгнення в Україну - глава МЗС Британії

Росія намагається сфабрикувати приводи для вторгнення в Україну - глава МЗС Британії

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс висловила занепокоєння щодо збільшення російських військ біля кордону України та обстріл окупантами дитячого садка у Станиці Луганській.

Про це глава МЗС Великої Британії, яка перебуває 17 лютого у Києві, написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Дуже занепокоєна повідомленнями про посилення російської агресії: понад 7000 додаткових військових біля кордону з Україною та атака проросійських військ на дитячий садок в Україні. Британія закликає Росію відвести свої війська – ще є час для дипломатії та деескалації», - заявила Трасс.

Вона також наголосила, що заяви про нібито незвичайну військову діяльність України на Донбасі є «кричущою спробою російського уряду сфабрикувати приводи для вторгнення».

«Це просто з кремлівського сценарію. Велика Британія продовжить викривати дезінформаційну кампанію Росії», - додала глава МЗС.

Читайте також: Столтенберг - про ескалацію на Донбасі: Росія намагається знайти привід для атаки на Україну

Як повідомляв Укрінформ, окупанти 17 лютого близько 9:00 обстріляли Станицю Луганську, один снаряд влучив у дитсадок, де на той момент були діти. Унаслідок обстрілу постраждали дві виховательки.

Сполучені Штати офіційно підтвердили, що кількість російських сил на кордоні з Україною впродовж останніх днів збільшилася щонайменше на 7 тисяч військових – попри заяви Кремля про початок відведення.

Фото: Simon Dawson / No 10 Downing Street

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-