Україна отримає €1,2 мільярда від ЄС – рішення Європарламенту

Україна отримає €1,2 мільярда від ЄС – рішення Європарламенту

Укрінформ
В Європарламенті під час пленарного засідання у Страсбурзі підтримали виділення Україні нового пакету надзвичайної макрофінансової допомоги Євросоюзу в обсязі €1,2 мільярда.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європарламенту.

«За резолюцію, що була ухвалена за терміновою процедурою, проголосували 598 депутатів, 55 – проти, 41 – утримався», - йдеться у повідомленні.

Рішення щодо виділення Україні макрофінансової допомоги перед набуттям чинності має бути ухвалено також на рівні Ради ЄС.

Читайте також: За добу партнери ухвалили рішення про допомогу Україні майже на $2 мільярди – МЗС

Як повідомлялося, 11 лютого Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримала пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну макрофінансову допомогу в обсязі 1,2 млрд євро.

ЄС надає Україні нову надзвичайну макрофінансову допомогу у відповідь на геополітичну напругу навколо країни, що мала шкідливий вплив на її економіку та фінансову стабільність. Загрози у сфері безпеки з боку Росії, що тривають, призвели до значного відтоку капіталів та до втрати доступу до міжнародних ринків капіталу.

Надзвичайна макрофінансова допомога надається на термін у 12 місяців та складатиметься з двох траншів.

Читайте також: США виділять Україні до мільярда доларів кредитних гарантій

Виплата першого траншу має політичні передумови та передбачає задовільну імплементацію програми МВФ. Ця виплата має бути швидко здійснена після ухвалення цієї пропозиції, після набуття чинності відповідним Меморандумом про порозуміння із викладенням визначених структурних заходів, який має бути погодженим між Європейською комісією, від імені ЄС, та Україною.

Виплата другого траншу буде пов’язана з умовами задовільної імплементації як програми МВФ, так і політичних заходів, що передбачені Меморандумом про порозуміння. Цей Меморандум передбачає, що операції із залучення цієї макрофінансової допомоги будуть спрямовані на обмежене коло досяжних короткострокових політичних заходів за найбільш невідкладними напрямками, такими як зміцнення економічної стійкості та стабільності, вдосконалення системи управління та верховенства права, енергетики.

Читайте також: Україна отримає від Канади кредит у пів мільярда доларів

Єврокомісія вийшла з пропозицією надати Україні нову макрофінансову допомогу в 1,2 мільярда євро у формі кредитів для зміцнення стабільності країни 1 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-