«Навчаннями» в Азовському і Чорному морях Росія посилює економічний тиск на Україну – МЗС

«Навчаннями» в Азовському і Чорному морях Росія посилює економічний тиск на Україну – МЗС

Укрінформ
Росія поступово збільшує присутність військ та озброєнь поблизу кордонів України з метою військового тиску і додає до цього економічний тиск на нашу країну шляхом блокування комерційного судноплавства в акваторії Чорного та Азовського морів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на українсько-французькій дискусії, яку проводять у Парижі Центр "Нова Європа" та Інститут міжнародних відносин Франції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Дійсно, поступово кількість військових та їхньої зброї вдовж російсько-українського кордону та на окупованих територіях збільшується. Це відбувається поступово і в невеликих обсягах, втім, така динаміка є, це правда. Ми також розуміємо, що Росія має достатні логістичні можливості, щоб у будь-який момент зробити різке нарощування”, - сказав Кулеба.

Читайте також: Командування ВМС: перекриття РФ Азовського і Чорного морів загрожує суверенним правам України

За його словами, на додаток до цього треба згадати дві речі: по-перше, початок великих російсько-білоруських навчань, по-друге – рішення Росії оголосити військові навчання в Азовському та Чорному морях. У результаті цього, констатував очільник МЗС, Азовське море фактично повністю заблоковане для судноплавства, а Чорне море в частині доступу до України - майже повністю.

«Ми розуміємо, що, вдаючись до цього кроку, Росія… не лише підвищує військовий тиск на Україну, а й суттєво підвищує економічний тиск на Україну, тому що ці навчання і блокування значної частини акваторії Чорного моря порушать комерційне судноплавство між українським портом Одеса і турецьким узбережжям, Босфором і Середземним морем», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: «Навчання» Росії в Азовському і Чорному морях: Україна очікує на реакцію світу

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-