Австрія не виключає ізоляції Росії від платіжної системи SWIFT у разі вторгнення в Україну

Австрія не виключає ізоляції Росії від платіжної системи SWIFT у разі вторгнення в Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг заявив, що в Європейському Союзі інтенсивно працюють над розробкою широких економічних та фінансових санкцій проти Москви в разі вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa-international.

«У разі (російської - ред.) ескалації (в Україні – ред.) буде дуже чітка, недвозначна та швидка відповідь», - сказав Шалленберг.

Він також не виключає відключення Росії від банківської платіжної системи SWIFT.

Водночас міністр заявив, що поставки російського природного газу не повинні підпадати під санкції ЄС проти РФ. «Ми в Європі певною мірою залежні від енергоресурсів із Росії. Ми не зможемо змінити це за одну ніч, якщо хочемо тепла та електроенергії», - додав він.

За його словами, газопровід «Північний потік-2» ще не працює, тому його не треба використовувати для створення загрози Росії.

Зазначається, що австрійська нафтогазова компанія OMV є одним з інвесторів «Північного потоку-2». Також неподалік Відня розташований важливий газовий хаб, через який російський газ потрапляє до європейських країн.

Читайте також: Лондон пригрозив Москві санкціями у разі приведення проросійського політика до влади в Україні

Як відомо, “Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-