Приватизація та корпоратизація стануть вибуховою реформою наступного року – Шмигаль

Приватизація та корпоратизація стануть вибуховою реформою наступного року – Шмигаль

Укрінформ
Приватизація та корпоратизація стануть вибуховою реформою наступного року .

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, відкриваючи другий щорічний форум UkraineInvest «MAKE in UA» (Виробляй в Україні), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розвиток інвестиційного клімату неможливий без наведення ладу у сфері державної власності. Це наша політика наступного року. Ми говоримо про тренд. Я прошу Міністерство економіки зробити так, щоб приватизація та корпоратизація стали вибуховою реформою наступного року», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що вже розпочато активно велику приватизацію цього року, а також проводиться мала приватизація. глава уряду заявив, що є надзвичайно успішні приклади продажу та запросив усі зацікавлені сторони активно долучатися до цього процесу.

Коментуючи тему розвитку індустріальних парків, Прем'єр нагадав, що у вересні ВР ухвалила зміни до закону про індустріальні парки і було запропоновано низку економічних стимулів.

«Наразі цей інструмент дійсно запрацював. Ми доповнюємо нормативно-правову базу. Подібні інструменти працюють у більшості країн, що розвиваються, дають свій результат. І ми бачимо, що це може стати додатковою точкою росту та аргументом для інвесторів», - сказав він.

14 грудня 2021 року у Києві розпочав свою роботу Другий щорічний форум UkraineInvest «MAKE in UA» (Виробляй в Україні), метою якого є презентація основних економічних досягнень держави і програми залучення інвестицій у виробничий сектор економіки України. Програма форуму складається з інтерактивних дискусійних панелей за участі близько 30 спікерів, серед яких: представники влади, міжнародних організацій, ділової та інвестиційної спільноти України і світу. Ключові теми заходу цього року – презентація програми залучення інвестицій у виробництво «MAKE in UA» та розвиток бізнес-дипломатії у світі. Форум проводиться у комбінованому форматі – «офлайн» та «онлайн» (за попередньою реєстрацією) із дотриманням карантинних обмежень. Прогнозується, що на форум буде залучено більше 5 тисяч слухачів з понад 50 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-