Рішення про підвищення тарифів на розподіл газу не ухвалювалося – ОП

Рішення про підвищення тарифів на розподіл газу не ухвалювалося – ОП

Укрінформ
Тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік затверджуються НКРЕКП щорічно у грудні. Наразі жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма.

«НКРЕКП затверджує виключно економічно обґрунтовані тарифи, які відповідають інтересам усіх учасників ринку природного газу, а головне – інтересам споживачів. Наміри окремих операторів газорозподільчих мереж (облгазів) суттєво підвищити тарифи на розподіл природного газу залишаться намірами», – зауважив він.

За словами Шурми, навіть гіпотетичне коригування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляційних процесів і в середньому має становити 6-7%.

«Досвід минулих років свідчить, що тарифи на розподіл природного газу затверджуються у розмірах, які значно нижче, ніж попередньо розраховані операторами газорозподільчих мереж. Немає підстав сумніватися, що так буде і в цьому році», – додав Шурма.

Як повідомлялося, 1 грудня НКРЕКП схвалила проєкт постанови про затвердження тарифів на розподіл природного газу у 2022 році для 40 операторів газорозподільних мереж. У регуляторі наголосили, що проєкти тарифів на розподіл природного газу, які винесені на обговорення, є значно нижчими за пропоновані операторами газорозподільних мереж (ГРМ). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-