Кулеба розповів про два контракти з Туреччиною на виробництво безпілотників

Кулеба розповів про два контракти з Туреччиною на виробництво безпілотників

Фото
Укрінформ
Україна під час другої міжнародної оборонної та аерокосмічної виставки SAHA EXPO 2021 підписала з Туреччиною два важливих контракти, які стосуються співпраці у сфері виробництва БПЛА.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю, 12 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора події на треку військово-технічного співробітництва розгорталися також у Стамбулі, а не лише у Вашингтоні, - там відбулась оборонна виставка SAHA EXPO 2021, де були підписані два важливих контракти. Турецька компанія Baykar Makina та провідне українське державне підприємство "Івченко прогрес" підписали угоду про постачання турбореактивних двигунів для проєкту створення перспективного безпілотного винищувача MIUS. Українська компанія "Мотор Січ" там же підписала контракт з тією ж турецькою компанією на постачання партії двигунів для безпілотного літального апарату Аkıncı", - сказав Кулеба.

Він додав, що один з апаратів – Аkıncı - є флагманом турецького повітряного флоту безпілотників, а другий – MIUS - наразі готується до виробництва, але за своїми характеристиками стане унікальним і потужним безпілотним винищувачем. "Обидва є надсучасною та ефективною зброєю, і ми пишаємося тим, що в них використовуються унікальні українські технології", - зазначив міністр.

За словами Кулеби, ці домовленості свідчать про високий рівень довіри між українськими та турецькими партнерами та рівень взаємовигідної співпраці між компаніями двох країн.

"Ми тут говоримо не лише про розвиток українського експорту, тому що, по суті, ми експортуємо високотехнологічні продукти до Туреччини, але й про поглиблення співробітництва між нашими оборонними секторами. Це співробітництво робить сильнішими і Туреччину, й Україну і Чорноморський регіон загалом", - переконаний глава української дипломатії.

Він запевнив, що Україна і Туреччина продовжуватимуть і надалі втілювати взаємовигідні проєкти, які відповідають пріоритетам двосторонньої взаємодії.

"Зокрема, ми обговорюватимемо цю взаємодію на засіданні українсько-турецької Квадриги, де зустрінуться міністри закордонних справ і оборони обох країн", - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у Стамбулі (Турецька Республіка) проходить друга міжнародна оборонна та аерокосмічна виставка SAHA EXPO 2021. Виставку організовано Стамбульською асоціацією компаній оборонної, авіаційної та космічної промисловості (SAHA), яка є найбільшим у Туреччині та другим за розміром у Європі оборонно-аерокосмічним кластером.

Об’єднану експозицію підприємств державного концерну «Укроборонпром» на заході представляє ДК «Укрспецекспорт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-