Жодних доручень РНБО про віялові відключення немає – Шмигаль

Жодних доручень РНБО про віялові відключення немає – Шмигаль

Укрінформ
Доручення Ради національної безпеки та оборони до уряду щодо розробки графіку віялових відключень електроенергії в Україні не було.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

«Жодних доручень Ради національної безпеки та оборони України щодо розробки будь-яких графіків віялових відключень електроенергії, звісно, не було. Їх немає», - сказав очільник уряду.

Як повідомлялося, у мережі з’явилась інформація, що РНБО може скликати термінове засідання, де обговорюватимуть питання віялових відключень та розроблятимуть необхідний план дій.

Читайте також: До кінця опалювального сезону заборонено відключати газ школам і лікарням – Шмигаль

Зазначалось, що зумовлено це щоденним зменшенням запасів вугілля на складах ТЕС. Зокрема, відповідно до графіка накопичення вугілля, затвердженого Міненерго, кількість вугілля менша від планової приблизно в 4 рази. Що, своєю чергою, і могло стати причиною віялових відключень – почергового від'єднання споживачів від електромережі для обмеження навантаження на енергосистему.

Читайте також: Єрмак запевняє, що в Україні достатньо газу для проходження опалювального сезону

Станом на 1 листопада 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становлять 542,8 тис. тонн, що на 6,96% менше порівняно із запасами на 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-