В українських сховищах більше газу, ніж в європейських – Зеркаль

В українських сховищах більше газу, ніж в європейських – Зеркаль

Укрінформ
В українських газосховищах зберігається більше газу, ніж в європейських, проте не весь він належить Україні. 

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила радниця міністра енергетики Олена Зеркаль, передає Укрінформ.

«В наших газових сховищах більше газу, ніж в європейських. Але знову ж таки цей весь газ не належить Україні. І тому зараз потрібно вирішувати питання з тими експортерами, які зберігають газ в наших підземних сховищах, для того, щоб цей газ залишався в Україні, але щоб це не було зроблено в порушення законодавства», – зазначила вона.

Читайте також: Європа цьогоріч теж дізналася, що таке «газовий шантаж» – Зеркаль

Зеркаль наголосила, що йдеться про економічне, а не політичне рішення, і переговори про це потрібно вести з трейдерами, які зберігають газ в українських сховищах.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Польщі Матеуш Моравецький заявив, що нинішня енергетична криза, зумовлена стрибком цін на паливо в Європі, стала наслідком надмірної залежності країн ЄС від російського монополіста Газпрому.

Глава уряду Польщі повідомив, що його країна наголошує на необхідності проведення аудиту дій Газпрому в Європі, які можуть призвести до подальшої монополізації ринку газу і, відповідно, ще більшого зростання цін.

Читайте також: Зеркаль про «транзитну» знижку: Цей хід може допомогти енергобезпеці України

Як повідомлялося, компанія-оператор будівництва Nord Stream 2, заявила, що перша нитка трубопроводу заповнена технічним газом та готова до роботи.

Газогін Nord Stream 2 побудований з РФ до Німеччини в обхід України. Єдиним його акціонером є Газпром.

Проти цього проєкту виступають Україна, Польща, країни Балтії та США. Уряди цих держав, а також впливова група депутатів Європейського парламенту вважають, що Москва використовує газопровід Nord Stream 2 як гібридну енергетичну зброю проти України та всієї євроспільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-