Фінансування сектору безпеки і оборони виконується в повному обсязі – РНБО

Фінансування сектору безпеки і оборони виконується в повному обсязі – РНБО

Укрінформ
Апарат РНБО проаналізував виконання закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» стосовно статей, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», та визначив, що він виконується у повному обсязі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба РНБО.

«Фінансування сектору безпеки і оборони України за загальним фондом держбюджету за цей період здійснено у повному обсязі відповідно до поміcячного розпису асигнувань – 167 569,5 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за наявними даними, до спеціального фонду державного бюджету за цей період надійшло 16 195,4 млн грн, або 114,5% надходжень від річного плану.

Крім того, в Радбезі нагадали, що уряду було доручено збільшити фінансування у 2021 році для Міністерства оборони, органів сектору безпеки і оборони України на виплату грошового забезпечення військовослужбовців, зокрема, виплату нагород, оплату праці у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати, відповідно до обґрунтованих потреб.

Зазначається, що уряд вніс на розгляд парламенту відповідний законопроєкт про внесення змін до закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проєктів», який 8 жовтня ц.р. ухвалено парламентом як закон. Цим документом передбачено покриття дефіциту коштів на виплату грошового забезпечення військовослужбовців ЗСУ, зокрема, винагороди за збереження життя і здоров’я військовослужбовців, які виконують завдання в зоні проведення операції Об’єднаних сил та на оплату праці (з нарахуваннями).

Читайте також: РНБО розробила глосарій для боротьби з «російською термінологією»

У пресслужбі також повідомили, що Апарат РНБО продовжує контролювати ситуацію і про результати фінансування сектору безпеки і оборони України у січні-вересні 2021 року вже поінформував Президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, у проєкті бюджету на 2022 рік запланований рекордний обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України - 5,95% від ВВП. Зокрема, буде суттєво збільшено фінансування програм розвитку озброєння та військової техніки, грошового забезпечення військовослужбовців, будівництва житла для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-