Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років – Вітренко

Україна може відмовитися від імпорту газу протягом 5 років – Вітренко

Укрінформ
Голова правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявив, що Україна може повністю забезпечити себе газом та відмовитися від його імпорту протягом 5 років.

«Цієї мети ми можемо досягти протягом 5 років. Успіх залежатиме від трьох факторів. Перший з них - нарощування видобутку газу. Ми маємо потенціал та приклади, що надихають», – заявив Вітренко.

Він додав, що не менш важливим напрямком є збільшення виробництва Україною біогазу.

«Якщо поглянути на більш загальну картину, то для досягнення самодостатності, окрім нарощування власного видобутку природного газу, маємо працювати також над збільшенням виробництва біогазу. Це стале та безпечне для навколишнього середовища рішення. Маємо величезний потенціал для виробництва біогазу, Україна – найбільша за територією країна в Європі. Земля значно дешевша, ніж у Західній Європі, тож у нас є великі можливості для побудови сонячних, вітрових електростанцій та виробництва біомаси. В нас розвинутий сільськогосподарський сектор, що також важливо для виробництва біогазу», – повідомив голова правління.

Читайте також: Нафтогаз може наростити щорічний видобуток газу до 24 мільярдів кубів за 10 років - Вітренко

Вітренко також наголосив на важливості підвищення енергоефективності для досягнення Україною енергетичної незалежності.

«Україна вдвічі менш енергоефективна, ніж середньостатистична країна Східної Європи. Можна було б сказати, що це добре для газової галузі — українці споживають багато природного газу. Проте для досягнення енергетичної незалежності Україна має працювати над зменшенням неефективних витрат енергії. Найдешевша та найнадійніша енергія - це та, яку ви не витратили даремно», – підсумував голова правління.

Як повідомляв Укрінформ, 20 жовтня НАК «Нафтогаз України» підписав три меморандуми з іноземними компаніями стосовно партнерства у розвідці та видобувані газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-