Нафтогаз підписав три меморандуми про партнерство у видобуванні газу

Нафтогаз підписав три меморандуми про партнерство у видобуванні газу

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" підписав три меморандуми з іноземними компаніями стосовно партнерства у розвідці та видобувані газу.

Меморандуми були підписані під час Українського газового інвестиційного конгресу, що проходить в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перший меморандум підписаний із Dragon Oil - компанією, що зареєстрована в Ірландії. Понад 50% компанії належить Emirates National Oil Company. Предметом цього меморандуму є розвідка та розробка родовищ у Чорному морі.

Другий меморандум Нафтогаз підписав із азербайджанською компанією Socar АQS. Предметом співпраці буде розвиток технологій для розвідувальної та виробничої діяльності в Україні як на суходолі, так і на шельфі.

Третій меморандум Нафтогаз підписав із американськими компаніями Helmerich & Payne і 3 Seas Energy. Він стосується партнерства у розвідці та розвитку видобувної діяльності в межах Чорного моря.

У Нафтогазі зазначили, що підписані меморандуми формують основу для партнерств, які плануються в межах нових стратегічних проєктів: освоєння ділянок Чорного моря і покладів газу щільних порід, а також за напрямом збільшення ефективності видобутку на виснажених родовищах.

"Нам важливо залучати партнерів та інвесторів, щоб результативно та швидко втілити наші плани. Вдячний Dragon Oil, Socar АQS, 3 Seas Energy і H&P за готовність до співпраці. Впевнений, що вона буде взаємовигідною", – прокоментував голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Читайте також: Нафтогаз готовий до співпраці з інвесторами у видобутку газу

Dragon Oil успішно веде свою основну діяльність на Близькому Сході, у Північній Африці та Центральній Азії. Зокрема, уже 20 років компанія працює на Каспійському шельфі, в межах угод про розподіл продукції з урядом Туркменістану, і за цей час інвестував в його розробку близько 7 млрд доларів.

Socar АQS має великий досвід буріння на шельфі Каспійського моря і власний буровий флот для роботи на морі. Компанія також володіє експертизою і технічними можливостями для буріння на складних ділянках на суходолі, що може бути в нагоді у разі масштабування проєктів з освоєння покладів газу щільних порід.

Американська 3 Seas Energy також сприятиме підвищенню ефективності розробки уже виснажених родовищ в межах Product Enhancement Contract (PEC). H&P, найбільша бурова компанія в світі, сприятиме підвищенню ефективності роботи внутрішнього бурового підрядника Нафтогазу – Укрбургазу.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" має потенціал до збільшення видобутку природного газу з нинішніх 14 млрд куб. м до 24 млрд куб. м упродовж 10 років.

Керівництво АТ "Укргазвидобування" вважає, що у наступні 5-10 років Україна може стати експортером природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-