Україна вперше залучає бізнес до участі у кліматичному форумі

Україна вперше залучає бізнес до участі у кліматичному форумі

Укрінформ
У кліматичному форумі в Глазго (Велика Британія), який відбудеться 1-12 листопада, крім офіційної делегації України, буде і вітчизняний бізнес.

Про це Укрінформу повідомила Олена Кудляк, виконавчий директор Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA), за підсумками круглого столу «Життя до Глазго. Напередодні надважливих рішень світової спільноти щодо зміни клімату».

«Україна вперше бере участь у СОР26 у форматі синергії бізнесу та влади, організовуючи українську панель на великій спільній сцені кліматичного саміту. Подія, як очікується, визначить подальші дії всіх країн у глобальній стратегії протидії зміні клімату та матиме неабиякий вплив на бізнес та глобальну торгівлю. Наразі перед лідерами світу стоїть актуальне питання – збільшити кліматичні амбіції кожної з країн із вимогою обов’язкового розкриття інформації про плани декарбонізації в тих секторах, які продукують найбільше викидів», - акцентує Кудляк.

За словами заступниці міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Ірини Ставчук, майбутні переговори важливі саме в контексті збільшення кліматичних амбіцій – тобто зобов’язань країн світу на шляху до повної декарбонізації. Оскільки тих зобов’язань, що були визначені раніше, не вистачає для досягнення глобальної цілі втримати підвищення температури на планеті не більш як на 2 градуси.

«Нині від світових лідерів чекають оновлених національно визначених внесків (НВВ). І низка країн вже їх озвучила, у тому числі й Україна. В липні 2021 року ми прийняли НВВ більш амбітний, аніж попередній, - про зниження викидів на 65% від показників 1990 року. Це те, чим ми можемо пишатися і про що будемо заявляти на саміті», - повідомила Ставчук.

У Міністерстві економіки сподіваються, що Україні під час цих переговорів вдасться відстояти свої інтереси, зокрема у питаннях фінансування заходів з декарбонізації економіки.

Читайте також: Вітчизняний бізнес має представити свою позицію у питаннях декарбонізації - UBTA

«У нас є плідний діалог з ЄС та США в рамках виконання Другого національно визначеного внеску, і ми можемо це зробити за умов тісної співпраці з провідними країнами світу. Йдеться і про умови доступу української продукції на їхні ринки, і про технічне регулювання, і, безумовно, про фінансову підтримку. Тож фінансові питання на саміті в Глазго для України будуть найважливіші», - вважає заступник міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка.

Як повідомлялося, цього року 600 великих інвесторів із загальним капіталом близько 46 трлн доларів звернулися до світових лідерів із закликом збільшити кліматичні амбіції кожної з країн-учасниць Паризької кліматичної угоди та зобов’язати розкривати плани декарбонізації у всіх сферах життєдіяльності.

1-12 листопада 2021 року в Глазго (Велика Британія) відбудеться 26-та зустріч Сторін рамкової Конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК), так званий кліматичний Саміт СОР26. Мета зустрічі – обговорити подальші дії та зобов’язання країн-учасниць Паризької кліматичної угоди, що покликана зупинити зміни клімату та зростання температури на планеті шляхом зменшення викидів СО2 в атмосферу.

Круглий стіл «Життя до Глазго. Напередодні надважливих рішень світової спільноти щодо зміни клімату» було організовано UBTA спільно з асоціацією Global 100 RE Ukraine.

Фото: UBTA 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-