Вітчизняний бізнес має представити свою позицію у питаннях декарбонізації - UBTA

Вітчизняний бізнес має представити свою позицію у питаннях декарбонізації - UBTA

Укрінформ
Вітчизняний бізнес має представити свою спільну позицію у питаннях декарбонізації та тісно співпрацювати з владою під час майбутнього світового кліматичного саміту в Глазго (Велика Британія).

Про це заявила Тамара Кутонова, експертка з охорони довкілля Української асоціації бізнесу і торгівлі (UBTA) під час круглого столу «Життя до Глазго. Напередодні надважливих рішень світової спільноти щодо зміни клімату», повідомляє Укрінформ.

«Багато країн заявили, що йдуть до кліматичної нейтральності, але у зв’язку з енергетичною кризою існує багато розбіжностей у цьому питанні. Невідомо, як будуть фінансуватися заходи із запобігання кліматичним змінам і яка частка загальносвітового фонду дістанеться країнам, що розвиваються, зокрема, й Україні», - говорить експертка.

За її словами, всіх хвилює насамперед перспектива запровадження у світі так званого карбонового податку.

Читайте також: Бізнес закликає до об’єднання зусиль з владою для успіху на кліматичних переговорах

«Зараз це найбільш дискусійне питання, і багато країн розмірковують, у якому форматі його застосовувати - як механізм прикордонного вуглецевого коригування (Carbon Border Adjustment Mechanism, CBAM) чи як внутрішній податок. Наша асоціація відкрита для вироблення єдиної позиції вітчизняного бізнесу у цьому питанні, а також з усіх інших проблемних питань, які хвилюють українських підприємців у зв’язку із "зеленим" переходом та заявою України про свої кліматичні амбіції. UBTA готова артикулювати ці напрацювання у переговорному процесі з ЄС», - зазначає Кутонова.

Як повідомлялось, 1-12 листопада 2021 року у Глазго (Велика Британія) відбудеться головна подія року у сфері міжнародних кліматичних переговорів – 26-та зустріч Сторін рамкової Конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК).

Фото: Агрополіт 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-