Україна має контракти на імпорт 4 мільйонів тонн вугілля

Україна має контракти на імпорт 4 мільйонів тонн вугілля

Укрінформ
Україна має укладені контракти на імпорт 4 млн тонн вугілля, і Міністерство енергетики розраховує на підписання угод ще на 2 млн тонн.

Про це заявив заступник міністра енергетики Максим Немчинов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ситуація дійсно не дуже проста. Але на сьогодні ми маємо контракти по імпорту вугілля на 4 млн тонн. Ми очікуємо контракти ще на 2 млн тонн до кінця опалювального сезону", - сказав Немчинов.

Читайте також: Данілов не вважає ситуацію в енергетиці критичною

Він зауважив, що є ще власний видобуток вугілля. За словами заступника міністра, враховуючи наявність контрактів та можливості їх оплачувати, енергосистема України має працювати стабільно.

Також у Міненерго розраховують на атомну генерацію: цього опалювального сезону мають працювати 14 із 15 блоків АЕС.

Читайте також: Газу у сховищах вистачить на опалювальний сезон – Вітренко

Як повідомлялося, станом на 11 жовтня через відсутність палива не могли працювати 19 блоків теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей загальною потужністю 6,9 ГВт.

За тиждень з 4 до 11 жовтня запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися на 6,5%, до 667 тис. тонн. Відповідно до графіка накопичення палива, затвердженого Міненерго, це у 3,9 раза менше, ніж мало бути на 11 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-