Кубраков каже, що цьогоріч у фокусі ParisInfraWeek була Україна

Кубраков каже, що цьогоріч у фокусі ParisInfraWeek була Україна

Укрінформ
Українська делегація на чолі з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим презентувала ключові інфраструктурні проєкти України на міжнародній інфраструктурній конференції Paris InfraWeek 2021.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство інфраструктури України у Фейсбуці

“Щороку Міністерство економіки та фінансів Франції проводить конференцію, присвячену інвестиціям в інфраструктуру. Цього року у фокусі ParisInfraWeek – Україна. Цьому сприяли два ключові фактори – активна співпраця наших країн за останні 2 роки та перші помітні результати Великого будівництва", - розповів Кубраков.

Він нагадав, що Україна та Франція у 2021 році підписали Рамкову угоду загальною вартістю 1,3 млрд євро.

Читайте також: Україна представила свій інвестиційний потенціал на форумі в Парижі

"Нові напрямки, які ми презентували цими днями, потенційно додадуть ще мільярд інвестицій", - стверджує міністр.

Так, у Парижі було презентовано проєкт будівництва першої концесійної дороги Краковець — Львів — Броди — Рівне. Запланована протяжність дороги — 262 км. Очікується, що до кінця року буде завершено розробку ТЕО і вже наступного стартує будівництво дороги.

Мінінфраструктури також презентувало проєкти зі створення Національного авіаперевізника та модернізації МА «Бориспіль».

Читайте також: Пасажирські перевезення: Укрзалізниця презентувала стратегію співпраці з Deutsche Bahn

Крім цього, французька компанія Alstom та Укрзалізниця фіналізують контракт щодо закупівлі Україною 130 вантажних електротягів. Це частина масштабної державної програми оновлення рухомого складу на українській залізниці, а саме локомотивів, пасажирських та вантажних вагонів тощо. Як зауважили у міністерстві, у фокусі – замовлення для українських вагонобудівних заводів.

Однак для участі у програмі розглядаються й іноземні компанії, з обов’язковою умовою локалізації виробництва в Україні.

Paris InfraWeek щороку організовується Міністерством економіки, фінансів та відновлення Франції. Цьогоріч у форумі, що тривав до 8 жовтня, брали участь такі інвестиційні фонди та фінансові установи як Європейський інвестиційний банк, Meridiam, Linklaters, Ardian, Willkie, HSBC, Standard Chartered, Vauban Infrastructure Partners, Bird&Bird, France Invest, Capital Markets, Stoa Infra and Energy та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-