Україна представила свій інвестиційний потенціал на форумі в Парижі

Україна представила свій інвестиційний потенціал на форумі в Парижі

Фото
Укрінформ
Українська делегація представила інвестиційні можливості країни в рамках щорічного міжнародного інвестиційного форуму інфраструктурної галузі «ParisInfraWeek», який цими днями проходить у Парижі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України у Франції.

Зазначається, що в перший день форуму міністр інфраструктури України Олександр Кубраков відкрив пленарну сесію «Country Spotlight: Ukraine», яка була присвячена обговоренню інвестиційного потенціалу України і дозволила комплексно презентувати український бізнес та інвестиційні можливості.

Зокрема, міністр зазначив, що загальний об’єм інвестицій у транспортну, соціальну та спортивну інфраструктуру України у 2020-2021 роках наразі оцінюється в 10 млрд дол. США.

Він також розповів про старт президентської програми “Велике будівництво”, а також поділився планами щодо втілення цього курсу в наступні два роки.

«Я спробую надати інформацію щодо «Великого будівництва» у два наступних роки. Ми встановили пріоритет розвитку мережі регіональних аеропортів: ми плануємо відкрити 10 регіональних аеропортів за два роки. Ми плануємо відновити та завершити будівництво 1400 мостів. Також плануємо завершити відновлення усіх головних дорожніх шляхів, а це 24 тисячі кілометрів дороги», - зазначив Кубраков.

Читайте також: Шмигаль розповів про рекордне за чотири роки зростання іноземних інвестицій

У рамках візиту до Парижа міністр зустрівся з радницею Президента Франції Ізабель Дюмон, а також провів переговори з міністром-делегатом з питань транспорту Франції Жаном-Батістом Джебаррі.

Окрім того, члени української делегації зустрілися з представниками світових лідерів інфраструктурної галузі, інвестиційних фондів та фінансових установ, зокрема з представниками Alstom, Airbus, Kinstellar, Linklaters та іншими.

Зокрема, було визначено подальші кроки із запуску ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським проєкту створення національного авіаперевізника України та розвитку авіаційної галузі в рамках партнерства між Airbus та ДП «Антонов».

Зазначається, що центральною темою переговорів з представниками французького машинобудівного гіганта Alstom було узгодження зусиль для фіналізації проєкту постачання локомотивів для українського залізничного сектора, а також розвиток нових спільних проєктів.

«Paris InfraWeek» щороку організовує Міністерство економіки, фінансів та відновлення Франції. Цьогоріч у форумі, що триватиме до 8 жовтня, традиційно беруть участь такі інвестиційні фонди та фінансові установи як Європейський інвестиційний банк, Meridiam, Linklaters, Ardian, Willkie, HSBC, Standard Chartered, Vauban Infrastructure Partners, Bird&Bird, France Invest, Capital Markets, Stoa Infra and Energy тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-