Пасажирські перевезення: Укрзалізниця презентувала стратегію співпраці з Deutsche Bahn

Пасажирські перевезення: Укрзалізниця презентувала стратегію співпраці з Deutsche Bahn

Укрінформ
"Укрзалізниця" та компанія Deutsche Bahn Engineering & Consulting презентували стратегію співпраці з удосконалення залізничних пасажирських перевезень в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, презентація відбулася 8 жовтня під час пресбрифінгу за участю представників «Укрзалізниці» та DB Engineering & Consulting.

Заступник директора департаменту інвестиційної діяльності АТ «Укрзалізниця» Володимир Шемаєв під час презентації розповів, що співпраця УЗ з Deutsche Bahn передбачає три етапи.

Перший з них стартував у вересні 2021 року і передбачає проведення консультацій та напрацювання заходів із впровадження змін у сфері пасажирських перевезень.

Другий етап запланований на перший квартал 2022 року і передбачає часткову передачу функцій менеджменту представникам Deutsche Bahn. Шемаєв пояснив, що в межах цього етапу планується, що у разі потреби менеджери з німецької компанії обійматимуть деякі керівні посади в Укрзалізниці впродовж певного часу. Ця співпраця не передбачатиме передачу корпоративних прав.

Читайте також: Укрзалізниця планує купити 80 нових приміських та регіональних поїздів

Третій етап має розпочатися у 2024-2025 роках, коли "Пасажирська компанія" УЗ буде готовою до іноземних інвестицій і співпрацюватиме з іноземними партнерами для розширення міжнародного сполучення та запровадження нових послуг.

Представник Deutsche Bahn Дірк Слодзінський додав, що в межах першого етапу експерти німецької компанії співпрацюватимуть із УЗ за трьома напрямками: розробка бізнес-плану та робота над виокремленням філії "Пасажирська компанія" у компанію; розробка технічних вимог до оновленого рухомого складу; впровадження механізму державного фінансування пасажирських залізничних перевезень. Слодзінський розповів, що за кожним напрямком працює певна робоча група, яку очолюють представники німецької компанії та УЗ.

Директор філії "Пасажирська компанія" Олександр Перцовський пояснив, що головна мета співпраці з Deutsche Bahn - забезпечення пасажирів залізничного транспорту європейським сервісом. Він зазначив, що завдяки реалізації кожного з напрямків Укрзалізниця отримає новий рухомий склад, який відповідатиме стандартам безбар'єрності та енергоефективності. Крім цього, компанія зможе більш якісно розвивати свою маршрутну сітку та застосовувати кращі практики з побудови мережі приміського та дальнього залізничного сполучення, зокрема забезпечувати громади залізничним транспортом відповідно до їх потреб.

Читайте також: Deutche Bahn розробить стратегію енергоменеджменту для Укрзалізниці

За словами Перцовського, результати співпраці Deutsche Bahn та Укрзалізниці за декілька років зможе відчути кожен пасажир залізниці.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого 2020 року АТ "Укрзалізниця" підписало меморандум з німецькою компанією Deutsche Bahn AG про взаєморозуміння у стратегічному партнерстві з розвитку Укрзалізниці. Меморандум визначає етапи співробітництва компаній.

Deutsche Bahn та Укрзалізниця у серпні 2021 року підписали договір про надання консультаційних послуг зі створення стратегії енергоменеджменту та угоду, відповідно до якої спеціалісти Deutsche Bahn будуть залучені до процесу управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці.

Deutsche Bahn Engineering & Consulting GmbH - одна з провідних інженерних компаній у транспортному секторі. У компанії працюють близько 5 тис. співробітників із 80 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-