Укрзалізниця планує купити 80 нових приміських та регіональних поїздів

Укрзалізниця планує купити 80 нових приміських та регіональних поїздів

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" 1 жовтня 2021 року оголосило тендер у системі Prozorro на закупівлю 80-ти нових приміських та регіональних поїздів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що таким чином Укрзалізниця планує придбати 30 електропоїздів змінного струму та 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень, які будуть задіяні у проєкті City Express. Також буде придбано 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів. Загальна сума закупівлі перевищує 31,4 млрд грн.

До участі у тендері запрошені провідні світові виробники: запити на комерційні пропозиції були надіслані компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda та Крюківському вагонобудівному заводу. Украліззниця прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня. Коментарі та уточнення від потенційних учасників у системі Prozorro прийматимуться до 20 жовтня.

"За потреби компанія калібруватиме комерційні та технічні вимоги, щоб оголошений тендер був конкурентним, а його вимоги — оптимальними та такими, що забезпечують якісне оновлення рухомого складу швидкими темпами. Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років, тож поставки поїздів заплановані партіями до 2026 року", - розповіли у пресслужбі компанії.

До процесу розробки технічних вимог до приміських та регіональних електропоїздів були залучені технічні спеціалісти Укрзалізниці і представники провідних міжнародних та українських виробників. У рамках співпраці з Deutsche Bahn до рецензування технічних вимог долучились також спеціалісти DB Regio, які оперують одним із найбільших парків регіонального рухомого складу в Європі.

Згідно з інформацією пресслужби, парк приміських електропоїздів Укрзалізниці зношений більш ніж на 90%, тому оновлення цього сегменту перевезень є критичним з огляду на безпеку та комфорт пасажирів.

Читайте також: Укрзалізниця оголосила конкурс на посаду голови правління

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2021 року Міністерство інфраструктури України, Укрзалізниця, швейцарська компанія Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) і Швейцарське агентство зі страхування експортних ризиків SERV підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає співпрацю з розвитку залізничного транспорту в Україні, зокрема оновлення парку потягів.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, у межах співпраці зі Stadler заплановано закупити 30 приміських електропоїздів виробництва цієї компанії для Києва, ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром.

Крім того, в меморандумі йдеться про 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропотягів далекого сполучення виробництва Stadler для оновлення рухомого складу «Укрзалізниці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-