Стефанішина: Домовлятися з РФ щодо газу нам треба буде обов’язково

Стефанішина: Домовлятися з РФ щодо газу нам треба буде обов’язково

Укрінформ
Україна має достатні запаси газу, щоб нормально пройти опалювальний період, а говорити щодо наступного контракту з РФ треба на основі європейських правил.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Ми нормально пройдемо осінньо-зимовий період. Ми як європейська країна, яка працює за європейськими нормами, маємо достатні запаси газу у наших сховищах», – наголосила Стефанішина.

Щодо необхідності проведення переговорів з Росією щодо газу, вона зазначила, що нинішні домовленості базуються на європейських нормах і таким же має бути новий контракт.

Читайте також: В Україні почали відбирати газ із підземних сховищ

«Навіть чинна угода з Російською Федерацією базується на європейських нормах. Тому домовлятися нам обов’язково буде потрібно, тому що нам потрібно говорити про наступний контракт, збереження транзиту газу, але виключно на основі європейських правил», – зауважила урядовець.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що готовність інфраструктури до опалювального сезону становить 99%. У підземних сховищах газу накопичено майже 19 млрд кубометрів газу, чого вистачить для проходження осінньо-зимового періоду.

Україна не закуповує газу в Росії від листопада 2015 року, купуючи натомість газ у країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-