Шмигаль зустрівся з представниками профспілок та роботодавців – про що говорили

Шмигаль зустрівся з представниками профспілок та роботодавців – про що говорили

Фото
Укрінформ
Міністерство економіки планує збільшити рівень працевлаштування через державні центри зайнятості і створить цифрову карту регіонів, на якій відображатиметься потреби в робочих місцях.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля у форматі тристороннього соціального діалогу з представниками профспілок та роботодавців за участі міністра соціальної політики Марини Лазебної і першого віцепрем’єр-міністра - міністра економіки Олексія Любченка, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал

Зокрема, як зазначив Любченко, Мінекономіки активно комунікує і з роботодавцями, і з профспілками та розуміє проблеми, які склались у трудовій сфері. За його словами, найближчим часом Мінекономіки планує збільшити рівень працевлаштування через державні центри зайнятості. Також міністерство створить цифрову карту регіонів, яка відображатиме потреби в робочих місцях.

Зі свого боку Лазебна поінформувала про основні результати реалізації соціальної політики та важливі плани на майбутнє.

«З 2020 року наш уряд задекларував, що головним пріоритетом нашої діяльності є люди, їхні життя та здоров’я. Цей пріоритет ми заклали в усі стратегічні документи та послідовно реалізуємо в кожному практичному рішенні», - зазначила Лазебна.

Глава Мінсоцполітики на зустрічі окреслила чотири пріоритетні соціальні реформи, які уряд планує реалізувати. Серед цих соціальних реформ - реформа прожиткового мінімуму, пенсійна реформа (як у частині підвищення пенсійного забезпечення, так і впровадження накопичувального рівня пенсійної системи), покращення взаємодії з громадами в питанні соцзахисту та цифровізація соціальної сфери, зокрема - створення єдиного соціального реєстру.

За словами Лазебної, це дасть можливість заощадити мільярди гривень адмінвитрат і спрямувати ці кошти безпосередньо на соцзахист.

Прем’єр-міністр констатував, що нині існує низка економічних викликів, які серйозно впливають як на роботодавців, так і на колективи. “Наше завдання - знайти спільні вирішення цих питань», - зазначив Шмигаль.

У свою чергу представники роботодавців подякували уряду за відновлення роботи Нацради соціально-економічного розвитку та активний діалог, а також представили своє бачення основних викликів, які необхідно спільно вирішувати. Серед цих викликів, зокрема, - демографічна ситуація, промисловий потенціал та залучення представників роботодавців та профспілок до розробки стратегічних документів та антикризових заходів.

Також представники профспілок відзначили необхідність разом напрацювати єдиний підхід до оновлення трудового законодавства з урахуванням зобов'язань не погіршувати умови праці та порушили питання підвищення мінімальної зарплати.

Прем'єр-міністру були передані вимоги від представників профспілок, які приїхали до Києва у зв'язку зі Всесвітнім днем профспілок за гідну працю.

Глава Кабміну констатував, що Україні потрібна сучасна європейська модель трудових відносин. Шмигаль також зазначив, що уряд системно підвищує мінімальну заробітну плату і водночас шукає баланс, враховуючи інфляцію та навантаження на роботодавців.

Читайте також: Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Прем’єр-міністр також розповів про плани щодо створення робочих місць, відновлення промислового потенціалу і закликав представників роботодавців та профспілок сприяти кампанії з вакцинації колективів, щоб убезпечити людей та зберегти економічну активність підприємств.

Як повідомлялося, 7 жовтня у Києві під стінами Кабміну завершилася акція протесту профспілок, присвячена Всесвітньому дню за гідну працю.

У Києві профспілки вийшли на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю / Фото: Євген Любимов, Володимир Тарасов, Укрінформ

Участь в акції взяли близько 10 тисяч представників профспілок з різних куточків країни.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-