Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Укрінформ
Профспілка працівників атомної енергетики та промисловості звернулася до Президента та Кабінету Міністрів з проханням втрутитися в ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому Державною виконавчою службою.

Як передає Укрінформ, відповідне звернення розміщене на сайті Атомпрофспілки

"Співробітниками Державної виконавчої служби України фактично заблоковано фінансово-господарську діяльність стратегічного державного підприємства, яке виробляє понад 51% від всієї електроенергії в Україні", - наголошують у профспілці.

Зазначається, що критична ситуація склалася через арешт рахунків Енергоатома за позовом ЗАТ "Спільне українсько-американське підприємство з іноземними інвестиціями "Укрелектроват". Підприємство хоче стягнути з енергокомпанії 127,3 млн грн заборгованості, з яких сума основного боргу становить лише 2,5 млн грн.

Читайте також: Енергоатому мають повернути майже ₴19 мільярдів боргу – рішення суду

"Вважаємо, що скоординована діяльність ЗАТ СП "Укрелектроват" та представників Державної виконавчої служби по блокуванню рахунків "Енергоатому" та списанню неіснуючих боргів на користь компанії, яка викупила ці борги у російської компанії АТ "ТВЕЛ", в цей складний для країни період має розглядатися керівництвом держави як цілеспрямована диверсія", - заявляє Атомпрофспілка.

Як повідомлялося, за перше півріччя 2021 року чистий прибуток національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» становить 1,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-