Акція протесту профспілок на захист трудових прав завершилася під стінами Кабміну

Акція протесту профспілок на захист трудових прав завершилася під стінами Кабміну

Укрінформ
У Києві під стінами Кабміну завершилася акція протесту профспілок, присвячена Всесвітньому дню за гідну працю.

Участь в акції взяли близько 10 тисяч представників профспілок з різних куточків країни, передає кореспондент Укрінформу.

Акція відбувалася під гаслом “Захистимо свої трудові права і свободи на об’єднання в профспілки. Здобудемо краще життя!”

У Києві профспілки вийшли на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю / Фото: Євген Любимов, Володимир Тарасов, Укрінформ

Мітингувальники стартували біля Червоного корпусу КНУ, після чого пройшлися вздовж вулиці Хрещатик та зупинилися біля Кабінету Міністрів.

Представники профспілок різних галузей у своїх виступах зі спеціально встановленої сцени наголошували на покращенні трудових прав та виплаті боргів працівникам.

Зокрема, активісти повідомили про наміри провести перемовини з представниками Кабміну та Верховної Ради. Наразі переговори тривають.

Акція пройшла спокійно, під посиленою охороною поліції.

Як повідомляв Укрінформ, представники Федерації профспілок України вийшли у Києві на акцію протесту у Всесвітній день за гідну працю.

Учасники акції виступали проти “антитрудових та антипрофспілкових законопроєктів” від влади. Зокрема, це проєкт закону №5371 щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність, законопроєкт №5388 щодо дерегуляції трудових відносин та законопроєкт №2681 щодо окремих питань діяльності професійних спілок.

Також мітингарі вимагали ухвалення нового Трудового кодексу, “який захистить людей праці”, доступні для населення справедливі ціни на український газ, тарифи на електроенергію та комунальні послуги.

Читайте також: Профспілка просить владу втрутитися у ситуацію з блокуванням рахунків Енергоатому

Окрім того, профспілки виступили за дотримання визначених законами України розмірів грошових виплат і соціального захисту громадян, зокрема: мінімальної заробітної плати – 6900 грн; мінімальної пенсії – 3600 грн; посадового окладу першого тарифного розряду у бюджетній сфері –6500 грн

Також на акції вимагали до кінця цього року виплатити заборговану 140 тисячам працівникам заробітну плату у розмірі майже 4 млрд.гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-