Мецгер не подавав заяву на звільнення - голова наглядової ради Укрексімбанку

Мецгер не подавав заяву на звільнення - голова наглядової ради Укрексімбанку

Укрінформ
Відсторонений від виконання службових обов’язків голови правління АТ "Укрексімбанк" Євген Мецгер поки що не подавав заяви на звільнення.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила голова наглядової ради АТ "Укрексімбанк" Оляна Гордієнко під час пресконференції "Ситуація, що склалася у зв’язку з інтерв’ю "Радіо Свобода", та її наслідки".

"Я таких заяв не отримувала", - сказала Гордієнко відповідаючи на питання, чи висловлював бажання Мецгер звільнитись.

Читайте також: Напад на журналістів: Медіарух вимагає негайного звільнення, а не відсторонення Мецгера

Як повідомляв Укрінформ, знімальна група програми "Схеми" заявила про напад 4 жовтня під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку. За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти. Пізніше вони заявили, що відновили відео, видалене працівниками Укрексімбанку під час нападу на знімальну групу.

Читайте також: Напад на «Схеми»: прокуратура проведе завтра слідчі дії в Укрексімбанку

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (ст. 171).

Своєю чергою представники Укрексімбанк заявляли, що вбачали у діях журналістів програми "Схеми" ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. У банку наголошують, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 Закону "Про банки і банківську діяльність" є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Читайте також: Напад на «Схеми»: поліція вивчає участь третьої особи, зафіксованої на відео

6 жовтня Мецгер заявив, що складає повноваження на час проведення слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку. Наглядова рада Укрексімбанку на екстреному позачерговому засіданні прийняла рішення відсторонити Мецгера від здійснення повноважень на час проведення внутрішнього розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-