Нафтогаз підвищив ціну на газ для клієнтів ПОН у жовтні

Нафтогаз підвищив ціну на газ для клієнтів ПОН у жовтні

Інфографіка
Укрінформ
Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила до 16,56 грн за кубометр ціну газу для клієнтів "постачальника останньої надії" у жовтні, тоді як у вересні ціна становила 12 грн за кубометр. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ГК "Нафтогаз України".

"З урахуванням коефіцієнта, який відображає співвідношення одиниць енергії (МВт-год) та об’єму, а також поточного обмінного курсу гривні до євро і спреду, ціна на природний газ для клієнтів постачальника “останньої надії” у жовтні становитиме 16,56 грн за куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки)", - йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслили, що ціна для клієнтів ПОН визначається щомісяця за затвердженою Кабінетом Міністрів формулою.

У Нафтогазі також нагадали, що клієнти ПОН протягом 60 днів мають обрати газову компанію та укласти з нею договір, щоб отримати вигіднішу ціну на газ.

Читайте також: Стартова ціна газу на УЕБ минулого тижня знову зросла

Як повідомлялося, ГК «Нафтогаз України» із 1 травня автоматично перевела комерційних клієнтів на річний тарифний план «Фіксований». За цим планом, ціна на газ для споживачів із 1 травня 2021 року і до 30 квітня 2022 року становить 7,96 грн за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу/доставки. Річні тарифні плани вважаються ринковим способом убезпечити населення від сезонних цінових коливань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-