Нафта дешевшає на тлі збільшення запасів у США

Нафта дешевшає на тлі збільшення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер, 30 вересня, на даних Міненерго США про несподіване збільшення запасів сировини за минулий тиждень.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $78,46 за барель, що на $0,18 (0,23%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,05 (0,07%) - до $74,78 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $78,64 і $ 74,83 відповідно.

Запаси сирої нафти в США несподівано зросли минулого тижня на 4,6 млн бар. - до 418,5 млн бар. Про це свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA). Аналітики прогнозували падіння на 1,7 млн ​​бар.

Водночас резерви на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, підвищилися на 200 тис. бар., тоді як Американський інститут нафти (API) повідомляв про стрибок запасів на 359 тис. Бар.

Зростання запасів бензину в США минулого тижня склало 193 тис. бар., тоді як експерти прогнозували підвищення на 1,5 млн бар. Запаси дистилятів збільшилися на 384 тис. бар. (очікувалося зменшення на 1,4 млн бар.).

Читайте також: Нафта подешевшала через побоювання зниження попиту

Зростання запасів сталося після того, як нафтовидобуток у Сполучених Штатах повернувся до рівнів, що існували до урагану «Іда». Минулого тижня виробництво чорного золота в США збільшилося до 11,1 млн бар./добу (б/д).

"Зазвичай ми завжди бачимо збільшення запасів нафти в цю пору року. Нафтовий ринок відчуває на собі тиск у зв'язку з істотним зміцненням долара, яке ми спостерігали в останні пару днів", - зазначає аналітик The Price Futures Group Філ Флінн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-